Аграрни фонд Бијељина: Важна вијест за пољопривреднике :: Semberija INFO ::

 

Аграрни фонд Бијељина: Важна вијест за пољопривреднике


Поштовани пољопривредни произвођачи Семберије!

Као што смо и обећали да ћемо вас редовно обавјештавати о активностима ,,Аграрног фонда Бијељине" , данас имамо врло важну информацију да подијелимо са вама!
 
Наиме, данас је на адресу ,,Аграрног фонда Бијељине" стигла Сагласност из Градске управе Бијељине на ПРАВИЛНИК О НАЧИНУ И УСЛОВИМА ПОДРШКЕ У ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ПРОИЗВОДЊИ ЗА 2024. годину (у преводу, Сагласност на Правилник о подстицајима у 2024. години).
 
Сљедећи корак је објава Правилника у Службеном гласнику Града Бијељина и након осам дана ће ступити на снагу. Слједећег дана ,,Аграрни фонд Бијељине" ће Правилник објавити на сајту www.градбијељина/аграрнифонд и од тог момента могу се подносити Захтјеви за подстицаје у 2024. години!

Такође, користим прилику да вас обавијестим о најбитнијим детаљима у Правилнику за ову годину. Подршка за производњу пшенице је предвиђена да иде до 0,10 КМИ/кг, подршка за тов телади да иде до 250 КМ по грлу, подршка за узгој стеоних јуница да иде до 250 КМ по грлу, а све у складу са могућностима буџета Града Бијељина у 2024.години.

Највећа новина у Правилнику за 2024. годину је подршка обнови свињогојске производње, а која предвиђа 200 КМ по купљеној приплодној женској свињи за максимално пет грла.
 
Наравно, све детаље правилника можете видјети на сајту www.градбијељина / аграрнифонд, оквирно у року од 10 дана’’, поручио је директор Аграрног фонда Златан Лазаревић.