O nama :: Semberija INFO ::

О нама

Dobrodošli na www.semberija.info, internet portal Javnog informativnog i izdavačkog preduzeća „Semberija i Majevica“ Bijeljina (u nastavku teksta JIP „SIM“  Bijeljina), izdavača "Semberskih novina", koje izlaze više od 40 godina. 

JIP „SIM“ Bijeljina u ovom organizacionom obliku, kao javno preduzeće od lokalnog značaja, djeluje od 1996. godine, a do tada je preduzeće bilo u sastavu RNIRO „Bijeljina“, koja je u svom sastavu imala „Radio-Bijeljinu“, jedinu lokalnu radio-stanicu i „Semberske novine“. Nakon gašenja „Radio-Bijeljine“, 12. marta 2013. godine, u funkciji je ostalo javno preduzeće koje je nastavilo da izdaje lokalne novine pod nazivom „Semberske novine“.

"Semberske novine" su najstariji printani medij na prostoru Semberije i Majevice i cijele Republike Srpske.
Prvi broj "Semberskih novina" ugledao je svjetlost dana 20. oktobra 1980. godine i u kontinuitetu, kao list građana, informiše javnost o svemu bitnom na ovim prostorima. "Semberske novine" su svojevrsni hroničar vremena, a i u turbulentnim vremenima ostale su dosljedne svom zadatku.

Sa internet portalom "Semberske novine" krenule su 2013. godine, početničkim koracima, a od 2018. godine smo još brži i bliži našim čitaocima putem portala www.semberija.info. To su naše i vaše digitalne novine. Trajemo za sve nas, želja je da se razvijamo, stvaramo i napredujemo. 

Semberija info, vaše digitalne novine. Više od vijesti. Reportaže, intervjui, životne priče, vijesti iz Semberije i šire, Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Brčko. Novosti iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, regiona, svijeta. Semberija info je internet portal Javnog informativnog i izdavačkog preduzeća "SIM" Bijeljina, izdavača "Semberskih novina", najstarijeg i jedinog printanog medija u Bijeljini, sa tradicijom dugom četiri decenije. Trajemo za sve nas, da se razvijamo, stvaramo i napredujemo.