Полицијска управа Бијељина: Током дводневне акције евидентирано 99 прекршаја у саобраћају :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина: Током дводневне акције евидентирано 99 прекршаја у саобраћају



У циљу превенције саобраћајних незгода на подручју Полицијске управе Бијељина у периоду од 18.09. до 20.09.2024. године спроведена је регионална акција усмјерена на контролу поштовања ,,односа возач-пјешак“ и контролу аутобуса којима се врши организовани превоз дјеце.

Током акције евидентирано је 99 прекршаја почињених по основу ,,односа возач-пјешак“ од чега су 94 прекршаја почињена од стране возача и пет прекршаја од стране пјешака.

Извршена је контрола и 19 аутобуса којима се врши организовани превоз дјеце, од чега је технички преглед упућено је шест аутобуса за које је утврђено да су технички исправни.

Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају саобраћајних прописа и одговорним приступом заштите свој и животе других учесника у саобраћају.

Ово је једна у низу активности која се организује у јавној кампањи „Ниједан више“ која је управо усмјерена на подизање свијести грађана о значају правилног понашања у саобраћају са циљем избјегавања трагичних посљедица.

Подсјећамо, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бијељина зa осам мјесеци шест пјешака је задобило тешке тјелесне повреде, а 18 пјешака је лакше повријеђено.



ПОРТПАРОЛ
Александра Марић