ZAVRŠEN OSMI RUKOMETNI KAMP „JAHORINA 2024“ :: Semberija INFO ::

 

ZAVRŠEN OSMI RUKOMETNI KAMP „JAHORINA 2024“


Ozbiljnim, profesionalnim i predanim radom sa mlađim kategorijama Rukometni klub „Bijeljina“ je izgradio imidž kvalitetne i nadaleko poznate škole rukometa. Rukometni kamp „Jahorina 2024“ jedan je od projekata koji su bijeljinski rukometni radnici ove godine realizovali po osmi put. Ovogodišnji  kamp je trajao od 29. juna pa zaključno sa današnjim danom a učešće na kampu je uzelo 150 dječaka i djevojčica iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Organizatori su za mlade sportiste pripremiti optimalan program treninga na kojima je svoja znanja prenosilo 15 iskusnih rukometnih trenera iz Srbije, Hrvatske i BiH.


 
Mladi rukometaši bili su smješteni na Jahorini a treninge su imali u sportskoj dvorani Peki i sali Osnovne škole „Srbija“. Kao i na svim dosadašnjim okupljanjima učesnici kampa su, osim sportskog dijela, imali prliku upoznati prirodne ljepote Jahorine i kroz druženje stvarati nova poznanstva i prijateljstva.


 


-Naš kamp je postao svojevrsna institucija tako da i ove godine nismo imali nikakvih problema sa okupljanjem dovoljnog broja djece. Pripremili smo kvalitetan program gdje je 15 trenera radilo sa 150 djece, tako da je svaki imao svoju grupu od desetak sportista. Od 15 trenera, njih 13 je učestvovalo na ranijim kampovima, samo su kolege iz Valjeva i Gradačca po prvi puta bili sa nama. Sve to govori da se radi o uigranoj ekipi profesionalaca koja se prethodnih sedam dana maksimalno stavila na raspolaganje mladim rukometašima i rukometašicama. Radili smo u jutarnjem i večernjem terminu a u međuvremenu, djeci smo pružili priliku da upoznaju prirodne ljepote Jahorine i da uživaju. Prezadovoljni smo našim osmim Rukometnim kampom a posebno mi je drago što smo i ovaj kamp u nekim segmentima unaprijedili u odnosu na sve prethodne. To i jeste vizija Rukometnog kluba „Bijeljina“, da svake godine rastemo i budemo bolji – a rezultati koje ostvarujemo govore da smo na dobrom putu“. Direktor Rukometnog kampa "Jahorina 2024" Obrenko Miljković je ponovo odradio ogroman posao u organizacionom smislu, učinivši sve kako bi 150 učesnika kampa uživali svih sedam dana na Jahorini", rekao je za „Semberija INFO“ Bogdan Rankić, predsjednik RK „Bijeljina“ i jedan od organizatora Rukometnog kampa „Jahorina 2024“.


 
Medicinsku brigu o zdravlju učesnika kampa vodili su potpredsjednik RK „Bijeljina“ dr. Slaviša Mitrović i medicinska sestra Milena Jugović iz Bijeljine.





(Semberija info)