Европска медаља за Теквондо клуб „Сокол“ :: Semberija INFO ::

 

Европска медаља за Теквондо клуб „Сокол“


У Тирани је од 13. до 16. јуна одржано Европско клупско првенство у теквондоу. На смотри најбољих европских теквондоиста учествовало је око 1700 такмичара из 50 земаља и 150 теквондо клубова. Своје мјесто у европској елити нашле су и три Бијељинке. Наиме, Теквондо клуб „Сокол“ из Бијељине наступио је са три такмичарке: Николина Марковић (кадеткиње, -55кг), Андреа Марић (кадеткиње, -59кг) и Зорана Сандић (сениорке, -73кг).



-Наше кадеткиње су наступ на Европском првенству завршиле у првом кругу. Николина Марковић је изгубила од представнице Шпаније а Андреа Марић од такмичарке из Турске. Међутим, овај резултат није обасхрабрујући, чак напротив, ове младе такмичарке су избориле наступ на једном овако великом такмичењу и осјетиле како је наступити на Европском првенству.  Показале су жељу и вољу и сигуран сам да је, уз наставак дисциплинованог рада, пред њима сјајна будућност. Трећа наша такмичарка, Зорана Сандић оправдала је очекивања која смо имали када је у питњу њен наступ. Зорана је наиме освојила бронзану медаљу у категорији сениорки до 73 килограма гдје је мало недостајало да се пласира у финале и освоји још сјајнију медаљу. Наравно, и Зоранина бронза нам сија попут злата јер знамо да је прошла тежак пут до побједничког постоља и сасвим заслужено освојила треће мјесто“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Александар Бештић, тренер Теквондо клуба „Сокол“ из Бијељине.
 
Зорана Сандић је у првом колу побиједила такмичарку из Грчке. У другом колу се нашла са другом носитељицом жријеба из Њемацке коју је такође побиједила да би у трећем колу, полуфиналу категорије, изгубила од представнице Словеније и тако заузела треће мјесто на побједничком постољу и бронзану медаљу. Треба истаћи да су се на побједничком постољу у овој категорији нашле три такмичарке из БиХ: прва, Дора Марушић из Мостара, друга – Сара Пидро из Сарајева и трећа, Зорана Сандић из Бијељине.
 
(Семберија инфо)