Жељко Драгићевић: Млади за будућност Бијељине :: Semberija INFO ::

 

Жељко Драгићевић: Млади за будућност Бијељине


Младима који имају пословне идеје локална власт у Бијељини мора пружити адекватну подршку и помоћ. Посебно онима који обезбјеђују продају производа на свјетском тржишту, попут ИТ индустрије, јер  и себи и другима обезбјеђују високе приходе, а тиме и услове да остану овд‌је и формирају породице, рекао је данас у Дворовима Жељко Драгићевић, кандидат Коалиције Покрет за Бијељину, СДС Семберије, СПС - Горан Селак за народног одборника у Скупштини града Бијељине.
 
И изузетно богато природно окружење у којем живимо, може бити добра основа за покретање нових послова.
 
“Као одборник поставићу питање набољег начина за уређење Бање Дворови по угледу на Бању Врућицу у Теслићу или Фрушке терме у Врднику. Најбољег за све грађане Дворова и Бијељине. Ни једно од ових мјеста није веће од Дворова.  Градња воденог парка и затвореног базена, уз велнес, спа и здравствену понуду могу значајно повећати приходе од туризма и позитивно промијенити услове живота у Дворовима и Бијељини, ” истакао је Дагићевић.
 
Он је данас поставио и питање докле се стигло са идејом  градње фабрике флаширане и минералне воде. Најавио је да ће тражити поновно разматрање планова  коришћења геотермалне воде за загријавање домаћинстава, и могућности да сеиста вода, након расхлађивања у систему,  користи за догријавање стакленика или пластеника са профитабилним културама.


 
“Настојаћу да будем репрезентативан представник Дворова у Скупштини града и промотер интереса Културно умјетничког друштва, Фудбалског клуба и удружења која окупљају грађане. Иницираћу оснивање нових асоцијација младих на аматерском нивоу, од оних која се баве културом, екологијом, хуманитарним радом, спортом  до удружења младих предузетника” обећао је Драгићевић.
 
Да би Дворови били љепши и уређенији, треба радити и на развоју еколошке културе. Исто важи и за све сеоске средине.
 
“Предложићу пројекте за рјешавање проблема настанка дивљих депонија. Очигледно је да само апели  на личну савјест не дају резултате. Неопходно пронаћи узроке и обезбиједити да Град Бијељина одређеним инвестицијама и израдом новог система одвоза и наплате  обезбиједи редовно уклањање отпада, посебно из подручја чији становници најчешће посежу за бацањем  на  дивље депоније,”   најавио је Драгићевић.
 
Циљ д‌јеловања младих у политици треба бити да се мотивишу  како би сами стварали погодно мјесто за сопствени живот и привређивање.
 
Колико успију у томе, толико ће постати ствараоци својих судбина. А локални избори су прилика за одабир оних људи који могу покренути активности у добром правцу, закључио је на крају овај млади дипломирани економиста.