Полицијска управа Бијељина – резултати рада у априлу: Смањење кривичних дјела за седам одсто :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина – резултати рада у априлу: Смањење кривичних дјела за седам одсто


Стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина за април ове године може се оцијенити као задовољавајуће, изјавио је Јовица Василић, замјеник начелника Полицијске управе Бијељина на редовној конференцији за штампу, на којој су представљени резултати рада полиције у априлу.
 
“У том периоду евидентирано је смањење укупног броја евидентираних кривичних дјела за око седам одсто. Коефицијент укупне расвијетљености кривичних дјела износио је 82 одсто. Евидентирано је девет случајева злоупотребе опојних дрога, од чега четири кривична дјела и пет прекршаја. У априлу је реализована оперативна акција “Качкет”, а евидентирана су и четири кривична дјела привредног криминалитета. Поднесена су три извјештаја против три особе, а материјална штета и противправна имовинска корист износи 56.715 КМ. Током априла на овом подручју евидентирана су 24 мигранта који су илегално прешли границу. У априлу је евидентирано 85 саобраћајних незгода, уз напомену да није било саобраћајних незгода са смртно настрадалимм особама”, изјавио је Василић, напоменувши да Полицијска управа Бијељина проводи и двије превентивне кампање. Кампања “Оружје не штити - оружје убија” усмјерена је на упознавање ученика основних и средњих школа са могућим посљедицама усљед нестручне употребе оружја, као и о могућим санкцијама.
 
 “Циљ кампање је указивање на опасности које собом носи незаконита и нестручна употреба ватреног оружја. Проблем посједовања илегалног оружја и даље је присутан, јер се на јавним површинама скоро свакодневно проналазе одбачена минско - експлозивна средства која могу бити доступна грађанима, поготово дјеци. Због тога је неопходно упознати дјецу и грађане са опасностима које изазива такво одбацивање оружја и неадекватна и нестручна употреба у случају њиховог проналаска. Поводом 25. маја - Међународног дана нестале дјеце, у периоду од 20. до 31. маја реализујемо превентивну кампању “Провјерите, размислите, пријавите”, чији је циљ едукација родитеља о корацима које треба да преузму у случају нестанка њиховог дјетета. Кампању реализује МУП Републике Српске, уз сарадњу са међународном организацијом “Амбер Алерт Еуропе”, нагласио је Јовица Василић.
 
 Детаљније о резултатима рада полиције говорили су Срђан Гајић, начелник Сектора криминалистичке полиције, Игор Капикул, начелник Сектора полиције и Радомир Милошевић, инспектор за безбједност саобраћаја.
 
(Семберија Инфо)