Дебакл Хрватске: Шпанија фуриозно прегазила "ватрене" :: Semberija INFO ::

 

Дебакл Хрватске: Шпанија фуриозно прегазила "ватрене"


Foto: Tanjug/AP
Фудбалска репрезентација Хрватске поражена је у Берлину од Шпаније резултатом 3:0, а утакмица је резултатски ријешена већ у првом полувремену у корист "црвене фурије".

Био је ово први меч групе Б на Европском првенству у Њемачкој, а "коцкасти" су њемачку турнеју на Олимпијском стадиону започели катастрофално.

Иако је прва половина првог полувремана изгледала као егал у испитивању снага, одбрана селекције Златка Далића"пукла" је након скоро пола сата игре.

Шпанија је повела у 29. минуту 1:0 поготком Алвара Морате коме је правовремено додавање упутио Руиз, а центарфор Шпаније је лопту рутински смјестио у мрежу Хрватске.

Четири минута касније "црвена фурија" постиже још један погодак. Након пар додавања, Руиз је потегао шут као из топа и "поцијепао" мрежу хрватског голмана Доминика Ливаковића.

У другом минуту судијске надокнаде Шпанија повећава предност на 3:0. Јамал , који је постао и најмлађи играч у историји европских првенстава, убацио је након скраћеног корнера, а Даниел Карвахал је остао сам на петерцу и матирао немоћног Ливаковића.

Када је дјеловало да Хрватска у овој утакмици нема више шта да тражи, у 77. минуту досуђен јој је пенал, што је био трачак наде да ублажи данашњи пораз у Берлину.

Бруно Петковић је изборио тај једанаестерац, те је одлучено да он шутира са бијеле тачке, али му је голман Шпаније одбранио казнени ударац. Међутим , након параде Симона лопта опет долази до нападача Хрватске који тресе мрежу Шпаније, али након асистенције ВАР система тај погодак је поништен због офсајда и резултат је остао 3:0. Наиме , након комуникације с ВАР собом судија је процијенио како је Перишић прерано утрчао и гол је понишен.
До краја меча мреже су мировале и Шпанци су уписали три вриједна бода, а Хрватску ће у наредном колу играти против Албаније гдје мора доћи до бодова уколико жели остати у игри за нокаут фазу Европског првенства.
У оквиру групе Б вечерас од 21 час играју Италија и Албанија у Дортмунду.


(Независне)