Парастос за 23 погинула борца ВРС из Тутњевца: СЛАВА ЈУНАЦИМА СРПСКЕ! :: Semberija INFO ::

 

Парастос за 23 погинула борца ВРС из Тутњевца: СЛАВА ЈУНАЦИМА СРПСКЕ!


У Тутњевцу код Угљевика које је дало велики допринос стварању Републике Српске данас је служен парастос и положено цвијеће испред спомен-обиљежја 23 погинула борца Војске Републике Српске три цивилне жртва рата из овог подмајевичког мјеста.

Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да је дужност и обавеза свиих који данас живе у слободи и миру у Републици Српској да одају почаст херојим одбрамбено-отаџбиснког рата.

-Наша дужност и обавеза је да изражавамо поштовање и љубав према њиховим очевима и мајкама, супругама и потомцима и да у овим тешким временима будемо увијек уз њих-рекао је Перић.

Он је подсјетио да је општина Угљевик је учинила много тога за ову категорију друштва по питању стамбеног збрињавања и свих других видова помоће те због тога Перић је изразио понос и задовољство урађеним.

-Ту смо за њих за све што треба и тако ће бити и у наредном периоду-нагласио је Перић.

Цвијеће су поред начелника Перића положили и представници локалне Борачке организације и мјесне Борачке организације.

Одборник у Скупштини општине Угљевик Гавро Милошевић, мјештанин Тутњевца, бивши припадник Специјалне јединице “Мандини лавови” рекао је да док год постоје борци Војске Републике Српске његоваће сјећање на погинуле саборце и нагласио да они никада неће пасти у заборав.

-Настојимо да нашим младим покољењима усадимо и кроз овакве догађаје објаснимо значај борбе српског народа за слободу и настанак Републике Српске која је била воља народа и рекао бих Божја воља која је остварена захваљујући јединству нашег рода у најтежим тренуцима-рекао је Милошевић.