Briga za svakog čovjeka, za svakog domaćina :: Semberija INFO ::

 

Briga za svakog čovjeka, za svakog domaćina


Srpska demokratska stranka Bijeljina, nakon sinoć održanih predizbornih tribina u Balatunu i Velinom Selu, večeras je organizovala predstavljanje kandidata za gradonačelnika i predstavljanje kandidata za odbornike u Trnjacima i Međašima.

Sreten Vučković, nosilac izborne liste SDS-a kaže da se predizborna kampanja SDS vodi kao razgovor sa građanima.



"Razgovaramo o onome što je do sada urađeno i o onome što planiramo da uradimo u narednom periodu. To je suština kompletne naše priče i predstavljanja naših kandidata. Narod Semberije je početkom prošle godine jasno i glasno rekao kojim putem želi da korača. Jasno i glasno će reći i na ovim izborima da želi da se bori protiv kriminala i korupcije, da želi transparentnost u radu i domaćinsko poslovanje. Najvažnija osobina ovog služenja narodu, na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, je briga za svakog čovjeka, za svakog domaćina, prije svega za našu djecu".

Sreten Vučković kaže da je izgradnja infrastrukture, takođe, jedan od njihovih prioritetnih zadataka.

"Uz ono što je do sada urađeno, u ovim i ovakvim otežanim uslovima , jer je na jednoj strani bila skupštinska većina, na drugoj Gradska uprava, uz sve kočnice koje su nam podmetane u protekle nepune četiri godine, mi izlazimo čista obraza pred narod.  Kada je gradonačelnik Petrović stupio na funkciju, mi smo imali 312 kilometara makadamskih puteva, ali mi to iz godine u godinu asfaltiramo i smanjujemo tu kilometražu. Nije lako, ali mi to postepeno rješavamo, jer je u 2020. godini jedna Banjaluka imala oko stotinu makadamskih puteva i ulica, a mi smo imali tri puta više. Vjerujem da će u našem narednom mandatu još veći akcenat biti stavljen na izgradnju infrastrukture i na asfaltiranje, imajući u vidu i to da smo za nepune četiri godine otplatili 26 miliona kredita".



Vučković je na čelu odborničke izborne liste SDS-a za predstojeće lokalne izbore, a što se tiče ostalih imena na listi, on kaže da je ponosan što se nalazi na izbornoj listi Srpske demokratske stranke.

 "Za mene i za sve nas je čast i velika odgovornost, jer se nalazimo na listi političke stranke koja je stvorila Republiku Srpsku i koja je bila i ostala odraz volje naroda. Ponosan sam što sam prvi među jednakima, što se nalazim na listi čestitih, obrazovanih i poštenih ljudi, ljudi koje dijele identične vrijednosti, kao što je i naš Ljubiša Petrović", izjavio je Sreten Vučković, nosilac odborničke liste SDS-a na predstojećim lokalnim izborima.