Бивши фудбалер Арсенала ухапшен са 60 килoграма канабиса (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

Бивши фудбалер Арсенала ухапшен са 60 килoграма канабиса (FOTO)


Џеј Емануел-Томас (33), некадашњи фудбалер Арсенала ухапшен је и оптужен за увоз дроге након што је на аеродрому Станстед заплијењен канабис у вриједности од 600.000 евра.

Емануел-Томас је ухваћен док је дрогу покушавао кријумчарити у два кофера, која су у Велику Британију стигли летом из Бангкока 2. септембра.

Како је објавила Национална криминалистичка агенција (НЦА), у два кофера која су припадала актуелном нападачу шкотског Гееноцк Мортона, пронађено је 60 килограма канабиса.

Официри НЦА-а су након тога притворили фудбалера којег је својевремено јавно хвалио легендарни Арсен Венгер, некадашњи тренер Арсенала који је Емануел-Томасу предвиђао сјајну каријеру и рекао да од њега очекује велике ствари, преноси Клиx.ба.

Сада је нападач оптужен за "увоз дрога Б класе".

Тридесеттрогодишњак је задржан у притвору и требао би се данас појавити пред прекршајним судом у Карлајлу, а заједно са Емануел-Томасом ухапшене су и двије жене старе 28 и 32 године.

Емануел-Томас је поникао у Арсеналу, али је за први тим Топника одиграо само пет мечева, да би касније каријеру градио у Чемпионшипу. У другом рангу енглеског фудбала играо је за Ипсвицх, Блекпул, Кардиф, МК Донс, QПР и Бристол Сити, а данас је члан шкотског друголигаша Мортона.

Ex-Arsenal and Aberdeen striker Jay Emmanuel-Thomas was arrested on Wednesday morning after £600k of cannabis were found in his suitcases… pic.twitter.com/OnzjI1szkH

— george (@StokeyyG2) September 19, 2024

(Глас Српске)