Јелена Митровић Ристановић: За останак младих у Семберији :: Semberija INFO ::

 

Јелена Митровић Ристановић: За останак младих у Семберији


Јелена Митровић Ристановић је као магистар фармације изабрала да са трочланом породицом живи у Модрану, једном од највећих семберских села, увјерена да и други млади људи, попут ње, требају остати на овом простору и борити се за позитивне промјене.
 
Јелена је и током студија била активна у омладинским организацијама. Енергија и жеља да се ангажује у рјешавању друштвених проблема препозната је у Покрету за Бијељину.
 
Млада и амбициозна, запослена у приватној здравственој установи, посвећена је бризи за здравље људи.
 
„Желим иницирати промјене у организовању здравства на подручју Бијељине ради постизања веће ефикасности, боље рационализације трошкова и укидања листи чекања. Обезбјеђивање доступне здравствене заштите свим грађанима омогућило би  побољшање квалитета живота, повећало сигурност и повјерење у систем у цјелини”  сматра Митровић Ристановић.
 
Позитивне промјене у друштву мотивисаће и младе да овд‌је покрену своје послове и ојачају привреду, као основу за развој здравства.


 
“Још прије четири године Покрет за Бијељину упозоравао је да одлазак младих у иностранство може довести до недостатка стручне радне снаге, посебно у производним д‌јелатностима и у области здравства. Ако се тренд настави, нама ће  недостајати људи да бисмо  развијали било коју д‌јелатност. Зато тај процес требамо преокренути, и то можемо урадити сопственим снагама”  сматра Митровић Ристановић.
 
Спој традиционалних вриједности, укоријењених у народу и модерних достигнућа може дати жељене резултате.
 
“Обнова традиционалног, увијек снажног и виталног српског друштва, друштва заједништва, саборности, слоге и договора, уз увезивање више сектора од научних установа, преко привреде до креирања или налажења тржишта створиће услове за останак младих у Семберији ” каже Митровић Ристановић. 
 
Позитивне промјене у Семберији могу покренути и народни одборници: они који ће истински представљати грађане и кандидовати њихове иницијативе у Скупштина града.  Зато није свеједно како ћемо бирати на овим изборима.