ЕУРО 2024: Француска и Аустрија у осмини финала :: Semberija INFO ::

 

ЕУРО 2024: Француска и Аустрија у осмини финала


Фото: УЕФА


Вечерашњим утакмицама посљедњег кола у Групи Д пролаз у међу 16 најбољих селекција Европе избориле су селекције Француске и Аустрије. Све утакмице Европског првенства можете гледати уживо у програмима БХРТ-а.

На стадиону у Дортмунду репрезентација Француске играла је неријешено против Пољске, а коначни резултат био је 1:1.

Први погодак на утакмици постигао је за Француску Килијан Мбапе који је погодио пенал у 56. минути, а до изједначења је довео пољски репрезентативац Роберт Левандовски који је такође погодио пенал у 79. минути.

У другом мечу Групе Д репрезентација Низоземске изгубила је на стадиону у Берлину од фудбалера Аустрије резултатом 2:3. Аустрија је повела већ у шестој минути меча захваљујући аутоголу Низоземца Донyела Малена. Изједначио је Коди Гакпо у 47. минути, а у 59. је Романо Шмид поново довео Аустрију у вођство. Низоземска је поново изједначила у 78. минути голом Мемфиса Депаја, али је двије минуте касније Марсел Сабицер довео Аустрију до побједе.

Прво мјесто у групи је освојила селекција Аустрије са шест бодова, Француска је друга с пет бодова, док је Низоземска трећа са четири бода. На зачељу табеле је репрезентација Пољске с једним освојеним бодом.


Извор: Анадолија, БХРТ (Ј.К.) / БХРТ