КАДЕТИ ФК РАДНИК ТРЕЋИ НА ФИНАЛНОМ ТУРНИРУ ЗА ПРВАКА БИХ :: Semberija INFO ::

 

КАДЕТИ ФК РАДНИК ТРЕЋИ НА ФИНАЛНОМ ТУРНИРУ ЗА ПРВАКА БИХ



Кадетска селекција Фудбалског клуба „Радник“ из Бијељине такмичила се у сезони 2023/24. у Омладинској лиги БиХ – група Сјевер гдје је, у регуларном дијелу првенства убједљиво заузела прво мјесто.

Током јучерашњег и данашњег дана у Међугорју је одржан финални турнир за првака БиХ на којем су, поред Бијељинаца учествовале екипе домаћина НК „Међугорје“, ФК „Жељезничар Спорт-Теам“ из Бања Луке и ФК „Батон“ из Сарајева.

Јуче су играни полуфинални мечеви. Сусрет између НК „Међугорје“ и ФК „Радник“ окончан је побједом домаћина минималним резултатом. У другом сусрету Бањалучани су били бољи од екипе ФК „Батон“.

Данас су у Спорт центру „Међугорје“ одигране финална и утакмица за треће мјесто Омладинске лиге БиХ за кадете У-17. Финале, између ФК „Жељезничар Спорт-Теам“ и НК „Међугорје“ завршено је тек по извођењу пенала. Након 90. минута регуларног дијела меча резултат је гласио 1:1. Стријелац за бањалучки Жељезничар у 45. минути био је Страхиња Штркић, а погодак изједначења за Међугорје у 86. минути постигао је Паво Келава. У извођењу пенала више среће је имала екипа из Бања Луке и са 4:5 освојила титулу кадетског првака БиХ у сезони 2023/24.

У утакмици за треће мјесто ФК „Радник“ побједио је ФК „Батон“ резултатом 3:0. Голове за Бијељинце су постигли Славко Ивановић у 15. и 86. минути и Теодор Димитрић у 55. минути утакмице.