Бијељина - Одржана свечана академија "У сусрет Видовдану" :: Semberija INFO ::

 

Бијељина - Одржана свечана академија "У сусрет Видовдану"



У Епархијском културном центру,поводом Видовдана, Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета", организовао је вечерас свечану академију “У сусрет Видовдану”.

На академији  су  представљени и награђени ученици генерације, као и екипе Републичке манифестације "Ћирилице, чедо моје!" из Братунца, Бијељине, Хан Пијеска и Брода којима су, такође, уручене награде.



Славиша Микић, предсједник Градског одбора СПКД „Просвјета“ Бијељина, истакао је да је Видовдан један од најзначајнијих празника у нашем народу.

-Видовдан је један од празника који се највише празнује у нашем народу и празник који је једна врста парадигме духа нашег народа,јер ми се у Видовдану огледамо.У Видовдану видимо какви смо, одакле долазимо, а видимо и своју будућност, Видовдан је празник чији сам појам би могао бити нека врста персонификације, синонима за има нашег народа.У овом празнику видимо све – и своје  слабости и своју снагу, жељу за слободом” рекао Микић.



Изасланик митрополита Фотија, свештеник Бранислав Недић бесједио је о Видовдану, а у културно-умјетничком програму учествовали су етно група “Просвјета” Бијељина, полазници старије групе Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”, као и драмска секција Градског одбора СПКД “Просвјета” Бијељина.


Семберија инфо - С. Николић