Карађорђевићи наградили најбоље матуранте из Србије и Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Карађорђевићи наградили најбоље матуранте из Србије и Републике Српске


Више од 500 најбољих матураната из Србије и Републике Српске примило је у Белом двору похвалнице и пригодне поклоне за изузетан успјех постигнут током средњошколског образовања Фондације за образовање и културу Александара Карађорђевића.

Карађорђевић је, заједно са супругом Катарином Карађорђевић, на 23. пријему за најбоље матуранте, поздравио ученике, одајући им признање на изузетним резултатима које су постогли током школовања у основној и средњој школи. “Сваке године се искрено обрадујем када видим да имамо добре ученике који знају да је вредност образовања непроцењива. Жеља нам је да мотивишемо младе да наставе даље, јер је образовање најважније. Они морају да наставе пут који су започели, радећи на својој даљој едукацији и усавршавању”, поручио је принц Александар Карађорђевић, преноси Тањуг.

Додао је да су Србији и Републици Српској потребни образовани, паметни млади људи, као и да наша отаџбина може да напредује само знањем.

“Ви сте наши будући лидери, они који ће наследити ову земљу од нас и нашој Србији је потребно да останете овде. Доприносећи својој земљи и свом народу знањем, дајете највиши и најплеменитији пример правог родољубља”, истакао је он.

Изасланик премијера Србије Милоша Вучевића Никола Бањац је честитао успјех матурантима и пожелио им да и даље напредују и граде Србију која са њима може само да, како је рекао, расте, цвјета и буде љепша.
Додао је да је прије 20 година био на истом мјесту на којем су данас матуранти, као и да могу да рачунају на подршку читаве државе.

“Влада и председник, као и сви сегменти друштва ће дати додатни допринос да се ови успеси додатно препознају и награде”, истакао је Бањац.
 
(Независне)