Славиша Марковић уз народ Мајевице и Семберије: Одлучна борба против рудника литијума и заштита природних ресурса :: Semberija INFO ::

 

Славиша Марковић уз народ Мајевице и Семберије: Одлучна борба против рудника литијума и заштита природних ресурса


Градски одбор Партије демократског прогреса Бијељина, предвођен народним послаником и предсједником одбора Славишом Марковићем, стоји уз народ Лопара у борби против изградње рудника литијума, који би угрозио природу и живот ове заједнице. Марковић, који је у Народној скупштини Републике Српске гласао против овог штетног пројекта, истакао је своју принципијелну позицију и на терену, присуствујући народном скупу који је окупио преко хиљаду људи. Трибину су предводили Радо Савић, Миленко Ристић истичући важност заједничке борбе у одбрани интереса народа.


 
Славиша Марковић је поновио своју подршку напорима да се заустави изградња рудника, напомињући да је заштита природних ресурса и здравља људи приоритет за њега и Партију демократског прогреса. Учесници трибине, као и сви присутни грађани, исказали су једногласну одлучност да одбране свој крај од било каквих покушаја експлоатације који би могли имати далекосежне последице. Ова борба представља више од политичког питања – она је борба за будућност свих који живе у Лопатама и шире.


 
Подршка коју су пружили Бранислав Бореновић, Радо Савић и Миленко Ристић, као и присуство великог броја људи на трибини, јасно показује да је локална заједница спремна да се бори за своја права и своју земљу. Марковић је поручио да ће наставити да се бори у Народној скупштини и на терену за интересе грађана, осигуравајући да њихови гласови буду јасно и гласно пренесени у институцијама власти.
 
И за крај, не можемо а да се не запитамо, гдје су остали посланици са Изборне јединице 6?