Дијабетолошко савјетовалиште у бијељинској Болници јединствен примјер функционисања на ширем подручју :: Semberija INFO ::

 

Дијабетолошко савјетовалиште у бијељинској Болници јединствен примјер функционисања на ширем подручју



У посјети ЈЗУ Болница “Свети Врачеви”у Бијељини и Дијабетолошком савјетовалишту које ради у склопу Поликлинике били су данас представници Лабораторије ДМЦ из Београда и кинеске компаније “Синоцаре Инц” за тржиште Европе, саопштено је из Удружења “Диабета”.

Том приликом, са вршиоцем дужности директора Болнице “Свети Врачеви” Прим.др Микајлом Лазићем и предсједницом Удружења “Диабета” Сандром Милошевић разговарано је о начину функционисања и раду Дијабетолошког савјетовалишта, али и о будућим моделима сарадње.

Према ријечима Јасне Николић, директорице Лабораторије ДМЦ из Београда, жеља им је била да пословне партнере из Кине упознају са начином рада Дијабетолошког савјетовалишта у Бијељини, које како је истакла, представља јединствен примјер функционисања на ширем подручју.



-“На трибинама које смо посјетили у Брчком и Тузли, били смо одушевљени и веома пријатно изненађени добром инкорпорацијом савјетовалишта у оквиру бијељинске Болнице. Била нам је жеља да се боље упознамо са радом савјетовалишта и имали смо прилику да се увјеримо у невјероватну синергију између управе и менаџмента Болнице “Свети Врачеви”, стручних медицинских професионалаца и оперативаца из Савјетовалишта за дијабетичаре”, рекла је Николићева.

Да је пројекат успостављања Дијабетолошког савјетовалишта у Бијељини изузетно озбиљан, креативан и друшвено одговоран, рекао је током посјете савјетовалишту Хао Занг, менаџер кинеске компаније “Синоцаре Инц” за тржиште Европе.



-"Потреба да се изадје у сусрет обољелима од дијабетеса и свих других болести је јасно изражена код свих запослених, али и код Управе Болнице.
Менаџмент је укључен не само организационо, него и потпуним разумјевањем за обезбјеђивање потребних ресурса за овај пројекат, истиче Хао Занг.
Он додаје, да је пројекат Дијабетолошког савјетовалишта изузетно креативан, озбиљан, те друштвено и социјално одговоран.



Дијабетолошко савјетовалиште у бијељинској болници отворено на Свјетски дан дијабетеса

Подсјетимо, с циљем благовремене превенције и едукације становништва, рад Дијабетолошког савјетовалишта у Бијељини озваничен је 14. новембра 2023. године на Свјетски дан борбе против дијабетеса, а кроз реализацију пројектних активности Удружења “Диабета” које су несебично помогли и подржали ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” и компанија “Медицом”. Од тада до данас, кроз савјетовалиште чија су врата отворена сваког радног дана, прошло је на хиљаде пацијената и грађана којима је пружена адекватна услуга и едукација уз превентивне прегледе.