Стојковић уочи тренутка одлуке: Овакву шансу не желимо пропустити :: Semberija INFO ::

 

Стојковић уочи тренутка одлуке: Овакву шансу не желимо пропустити


Foto: Tanjug/AP
Фудбалска репрезентација Србије припрема се за пријатељски меч са Белгијом у сриједу, односно најважнији меч у новијој историји српског репрезентативног фудбала, против Бугарске у Лесковцу.

Тог дана, 19. новембра, „орлови“ играју посљедњи меч у квалификацијама за Првенство Европе, такмичење на које тим Србије чека више од двије деценије. Колико је времена прошло најбоље говори детаљ да Србија данас има у тиму играче који нису били ни рођени када је, тада Југославија, учествовала на ЕП у Белгији и Холандији, а те 2000. године актери су били Драган Стојковић и Горан Ђоровић.

Селектор и један од његових помоћника, имају прилику да уђу у историју фудбала као неко ко је био и играч и тренер (селектор) на смотри најбољих селекција Европе

„Имамо судбину у нашим рукама. Овакву шансу не желимо да пропустимо. Утакмица се игра на нашем терену, уз сав респект према Бугарима, имамо и квалитет, и мотива, и жељу да меч решимо у нашу корист. Судбина је у нашим рукама. Селектора су променили, али не игра селектор. Циљ је, дакле, исти, да Србија оде на Европско првенство, на то је фокус. Нисам на крају ја битан, битан је српски фудбал, ако погледате наше клубове у Европи, схватићете неке ствари, тако да је успех репрезентације у овом тренутку од круцијалног значаја за Србију“, рекао је Стојковић.

(Танјуг)