ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРПСКЕ ОБРАДОВАЛА ФЕНИX ЗА ДЕСЕТИ РОЂЕНДАН :: Semberija INFO ::

 

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРПСКЕ ОБРАДОВАЛА ФЕНИX ЗА ДЕСЕТИ РОЂЕНДАН


Кошаркашки клуб "Фениx Баскет" из Бијељине ускоро  прославља свој десети рођендан. Од октобра 2013. године, преко 3.000 дјевојчица и дјечака је своје прве кошаркашке кораке направило у КК "Фениx Баскет".

За десети рођендан стигао је поклон од Електропривреде Републике Српске. Како су рекли из Фениx-а до сад највреднији поклон за чланове клуба.



-"Електропривреда Републике Српске“ обрадовала нас је уговором који ће бити од великог значаја за 150 дјевојчица и дјечака као и десеторо дјеце са потешкоћама у развоју који тренирају у нашем клубу“, рекао је предсједник клуба Бранимир Ђокић додавши још да лига млађих категорија управо почиње, а уговор са Електропривредом и финансијска средства која су дозначена служиће за путовања, организацију утакмица, куповину опреме као и играње пријатељских утакмица за школе кошарке.

-Што се тиче финансирања, клупске трошкове сервисирамо уз помоћ подршке Градске управе Града Бијељина те путем уплата чланарина и донација привредника којима се овим путем срдачно захваљујемо. Потписивање уговора са Електропривредом Републике Српске највише користи имаће наши чланови и тренери који ће имати боље услове за тренинге, организацију путовања за утакмице и турнире, куповину спортских реквизита као и опреме за тренинг и утакмице", рекао је Ђокић.


 
Електропривреда Републике Српске је организована као Мјешовити Холдинг “Електропривреда” Републике Српске акционарско друштво Требиње. МХ Електропривреду Републике Српске чине 11 зависних предузећа и матично предузеће које перманентно контролише, односно прати и оцјењује успјешност пословања свих зависних предузећа. МХ ЕРС у свом саставу има пет предузећа која се баве производњом електричне енергије. МХ ЕРС у свом саставу има и пет предузећа за дистрибуцију електричне енергије. Такође, у саставу МХ ЕРС је и ЗП Истраживачко развојни центар електроенергетике ИРЦЕ а.д. који се бави истраживањем, испитивањем и развојем електроенергетске опреме.