Дјевојчица Халима Алетовић из Јање прва у држави на међународном такмичењу из енглеског језика :: Semberija INFO ::

 

Дјевојчица Халима Алетовић из Јање прва у држави на међународном такмичењу из енглеског језика


У времену када се све мање пажње посвећује знању, важно је истаћи свијетле примјере. Радује нас што имамо прилику да истакнемо један такав примјер и то у нашем граду. Ради се о дјевојчици Халими Алетовић, талентованој ученици петог разреда Основне школе "Меша Селимовић" у Јањи, која тренутно учествује на међународном такмичењу из енглеског језика под називом Хиппо Олyмпиад 2024, у категорији ХИППО 1, гдје се такмиче ученици 5. и 6. разреда.

Халима је успјешно прошла квалификациони круг који је одржан 16. марта ове године у Тузли. Од пријављених 190 учесника, била је међу првих четворо са максималним бројем бодова, што јој је омогућило да се квалификује на државно финале. На државном финалу, 20. априла, наша суграђанка је остварила прво мјесто у својој категорији.



Овај успјех добија још више на значају ако се узме у обзир чињеница да Халима није похађала ниједну школу страних језика, већ је то резултат њеног талента и преданости, што је препознала и подржала њена наставница енглеског језика, Милијана Чабрило.
 
Након постигнутих резултата у својој земљи, Халима путује у мају у Италију гдје ће учествовати на међународним регионалним квалификацијама, које су посљедњи корак ка свјетском првенству. На тај начин ће најбоље представити своју школу и свој град. Желимо нашој надареној суграђанки пуно успјеха у Италији на даљим такмичењима.
 
(Бијељина Данас)