Угљевички начелник и предсједник локалне Борачке са породицама српских бораца: ОД ОПШТИНЕ КУЋЕ, ПОМОЋ И ПОДРШКА :: Semberija INFO ::

 

Угљевички начелник и предсједник локалне Борачке са породицама српских бораца: ОД ОПШТИНЕ КУЋЕ, ПОМОЋ И ПОДРШКА


Начелник Угљевика Васлије Перић, заједно са предсједником Борачке организације Угљевика Јованом Маринковићем и поводом Васкршњих празника, посјетили су борачке породице подмајевИчког краја, даровали их и по ко зна који пут показали захвалност борцима Републике Српске али и исказали подршку, помоћ и разумијевање, не само за њих, већ и чланове њихових породица.

Тако су се поред осталих, Перић и Маринковић обрели и у дому, борца Војске Републике Српске /ВРС/ Живана Ђокића из Горње Трнове који има супругу и четворо дјце и кога је општина помогла у изградњи породичног дома.

Борац и домаћин Ђокић је рекао да је испуњем радошћу као и његова чељад што им Перић и Маринковић указују поштовање и поводом нашег највећег и најрадоснијег хришћанског празника.
Ви сте то заслужилли,рекао је Перић борцу Ђокићу.

- Ви сте уз још многе друге, и 301 палог вашег саборца Васкрсли Републику Српску и ми ћемо вам увијек бии и захвални и на услузи и кад год вам шта треба. Као локална власт ми смо и навикли да са нашим суграђанима и мјештанима будемо увијек и у добру и у злу. Сабрани и сложни смо најјачи-поручио је Перић.

Дирљиви су били сусрети Перића и Маринковића са борцем Војске Републике Српске Јованом Стевановићем који живи у засеоку Жуге, а који је чак имао и пех прије неколико година када му је потпуно изгорила кућа.

- Остао сам без игдје ичега али не и без разумијевања начелника Перића и Борачке организације Угљевика. И ево опет имам, Богу и њима хвала, свој топли дом у ком се радујем нашим васкршњим празницима-рекао је Стевановић.

Поводом Васкрса подијељено је по 150 КМ за 70 бораца Војске Републике Српске који су слабије ситуирани са укупно 10.500 КМ из буџета локалне Борачке организације коју финансира општина Угљевик.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић рекао је да нема ниједног борца у овој подмајевичкој општини да му није ријешен кров над главом по чему, што се ветерана рата тиче, Угљевику нико није раван не само у Републици Српској.

- Помоћ је скромна, али смо ипак хтјели да покажемо да неко мисли на ове људе који су стварали Републику Српску а слабијег су имовинског стања па смо на овај начин их обрадовали поводом Васркса и ставили им до знања да нису заборављени и да никада неће бити заборављени-рекао је Маринковић.