Лоше вијести за љубитеље сунца, још нема стабилизације времена :: Semberija INFO ::

 

Лоше вијести за љубитеље сунца, још нема стабилизације времена


Foto - Pixnio


​САРАЈЕВО - Иако се календарски полако приближавамо најтоплијем годишњем добу, љету, временске прилике и у наредним данима пратиће очекивано мајско вријеме, односно претходне дане - ред сунца, ред пљускова.

Прогнозе кажу да битније стабилизације времена неће бити ни у наредне двије седмице, а грађани у БиХ, могу очекивати дјелимично мање падавина на одређеној територији, али исто тако и невремена праћеног грмљавином, сахарског пијеска и прашине.

"Стабилизације времена на подручју читаве земље нема ни у наредних најмање 10 дана, иако ће у наредних пар дана поједина мјеста пролазити без падавина. Свакодневно ће бити мјестимично кише и пљускова са грмљавином, понегдје и невремена", саопштила је група метеоролога, која води Фацебоок страницу "бхметео.ба".

У најновијој објави, наводе да у задњим данима маја и на почетку јуна, усљед циклоналне активности код Италије, БиХ очекује јужина уз мјестимично појачан југо, повећане количине сахарског пијеска и прашине у зраку, те мјестимично обилније падавине и непогоде. 

"До краја маја температуре углавном у оквирима просјека за ово доба године, а почетком јуна уз јужину вјероватно мало изнад просјека уз температуре до око 30 °Ц", додали су из "бхметео.ба".


Извор: Независне новине