Пуштен пјевач "Српске тромеђе": Провео 15 дана иза решетака :: Semberija INFO ::

 

Пуштен пјевач "Српске тромеђе": Провео 15 дана иза решетака


Српски пјевач Рајко Лалић ухапшен је у Хрватској средином августа јер је, наводно, као извођач крајишких пјесама повриједио част њихове државе, а након тога осудили су га на 15 дана затвора.

Међутим, хрватски медији навели су да је Рајко ослобођен након недјељу дана од привођења и тиме, како пише Информер, обманули јавност јер је пјевач на слободу изашао тек у понедјељак.

Српски певач Рајко Лалић, члан групе "Српска тромеђа", ухапшен је у Книну и прекршајно је осуђен на 15 дана затвора због тога што је пјевао српске родољубиве пјесме. Рајко, који је провео 15 дана у затвору у Шибенику, изашао је јуче иако се вјеровало да је пјевач пуштен још 24. августа што су први објавили хрватски медији.

Они су тада тврдили да није било основа да пјевача држе у притвору.

Како су писали тамошњи медији, полиција је, чешљајуц́и садржаје друштвених мрежа, уочила Лалиц́ев репертоар који су његови обожаваоци дијелили и коментарисали.

Полиција је криминалистичком истрагом утврдила да је Рајко Лалић "као члан музичке групе изводио пјесме које су настале током 1995. године и чији су текстови Републику Хрватску изложили руглу, презиру и јавном омаловажавању".
Ипак тужилаштво му, након саслушања, није предложило једномјесечни истражни затвор, јер кажу да није било законског основа за затвор, па је пуштен да се брани са слободе у даљем току поступка.

Међутим, Лалића су ипак држали у притвору 15 дана након чега је пуштен да се брани са слободе.

(Независне)