Марлборо одлази у историју? :: Semberija INFO ::

 

Марлборо одлази у историју?


Дуванска група Филип Морис потврдила је да ће у будућности забранити конвенционалне цигарете.

То такође може да значи да ће славна цигарета Марлборо ускоро отићи у историју, преноси Феникс магазин.

Већ у љето 2021., извршни директор дуванског гиганта, Јацек Олчак, је најавио: "Бренд Марлборо ће нестати. Први најбољи избор за потрошаче је престанак пушења. Ако то не учине, сљедећа најбоља ствар је прећи на боље алтернативе".

Ово су изненађујуће ријечи из уста пословног човјека из дуванске индустрије. Он је у Берлину нагласио да је група озбиљна око краја конвенционалне цигарете. Нови гријачи дувана Иqос – они би требало да буду будућност индустрије.

"Изаćи ćемо из пословања са цигаретама и понудити само производе са смањеним ризиком. Кад је то тачно? То је још нејасно. Можемо да одредимо вријеме завршетка, али га још нисмо дефинисали", рекао је извршни директор компаније Филип Морис у Њемачкој и Аустрији Маркус Есинг.

За "марлборо" цигарете то вјероватно значи збогом.

Умјесто свјетски познатог бренда, продају би ускоро требало да покрену наводно мање штетни гријачи дувана.

Уређаји не спаљују дуван, само га загријавају. Према ријечима компаније, на тај би начин требало да се произведе 95 посто ниже нивоа штетних састојака у односу на цигарете. Никотин је још укључен, тако да и гријачи дувана стварају зависност.

Још само 35 посто промета компаније чини продаја греиача дувана, за двије године они би већ требало да чине половину укупног промета.

Према подацима групе Филип Мориса, у Њемачкој, цигарету будућности користи већ милион корисника, а у свијету око 20 милиона.

(Независне)