МУП позвао грађане на прославу Дана Републике: Појачане мјере безбједности :: Semberija INFO ::

 

МУП позвао грађане на прославу Дана Републике: Појачане мјере безбједности


Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом прославе 9. јануара, Дана Републике Српске, предузима појачане мјере безбједности у циљу одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду.

Позвали су све грађане Републике Српске да дођу у Источно Сарајево и да Дан Републике Српске прославе у миру и достојанствено.

"Грађани који буду жељели да прате свечани дефиле који ће бити одржан у понедјељак, 9. јануара 2023. године у 14 часова у Источном Сарајеву савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете. Савјет грађанима је да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да свакако уз себе имају неки идентификациони документ", саопштио је МУП Српске.

У циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом наступајућих празника, министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Града Бањалуке, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета 8. јануара од 00.00 до 24.00 часова и забрану превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске 9. јануара од 00.00 до 24.00 часова.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени период неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

У циљу безбједног одржавања Дана Републике, 9. јануара забрањује се саобраћај за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности, дана 8.1.2023. године од 14.00 до 21.00 часова у Бањалуци на свим улицама на територији града Бањалука, изузев дионица магистралног пута М-И 101 Мањачких устаника, Омладинска, Крајишких бригада (источни транзит) и магистралног пута М-И 108 Булевар војводе Степе Степановића, Булевар војводе Петра Бојовића, Булевар српске војске, Књаза Милоша, Бранка Поповића  (западни транзит).

Такође, забрањује се саобраћај за теретна возила преко 3,5 тона укупне масе на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, осим теретних возила јавних и комуналних служби и возила која ће бити ангажована на активностима поводом обиљежавања свечаности:

- дана 05.01.2023. године у времену од 12,00 до 16,00 часова;
- дана  08.01.2023. године у времену од 12,00 до 17,00 часова;
- дана 09.01.2023. године од 07,00 до 20,00 часова на свим путевима и улицама на подручјима општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Од  наведене забране изузет је дио магистралног пута М1 – 111, дионица Добриња 1 - Крупачке стијене и дионица регионалног пута РИ 5101 Враца-Добриња 4. (улица Војводе Радомира Путника и улица Иве Андрића).

(Независне)