ДОКТОР ДИЕГО ГОНЗАЛЕЗ РИВАС ПЕТИ ПУТ У УКЦ-У РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ДОКТОР ДИЕГО ГОНЗАЛЕЗ РИВАС ПЕТИ ПУТ У УКЦ-У РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Foto
Свјетски признати грудни хирург Диего Гонзалез Ривас извео је четири успјешна хируршка захвата на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, са хируршким тимом на челу са начелником Клинике за торакалну хирургију Марком Кантаром.

Како наводе из УКЦ-а Српске, циљ им је да буду први центар у региону који ће користити роботску технологију.



- Наша установа имала је привилегију да пети пут за годину дана угости свјетски признатог грудног хирурга др Диега Гонзалеза Риваса. Током његовог боравка, наш хируршки тим на челу са др Марком Кантаром, начелником Клинике за торакалну хирургију и др Диего Гонзалес Ривас извели су четири хируршка захвата. Операције су прошле успјешно и пост-оперативни ток протиче уредно - наводи се у саопштењу.

Како кажу из УКЦ-а, иако су јуче били мета пријетњи о постављеном експлозиву, др Диего Гонзалес Ривас и др Марко Кантар и цијели хируршки тим УКЦ Републике Српске су предано и неуморно наставили са операцијама.



- Чинимо све да останемо најнапреднија торакална хирургија у регији и настављамо да улажемо у знање и вјештине нашег медицинског кадра - поручују из УКЦ-а.

Наредни циљ им је да унипортал роботски-асистирана торакоскопска хирургија постане реалност у клиничком центру и да буду први центар у региону који ће користити роботску технологију током операција из области торакалне хирургије.