Михајловић: Добро што је отказана посјета Лаврова :: Semberija INFO ::

 

Михајловић: Добро што је отказана посјета Лаврова


БЕОГРАД- Потпредсједница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је да је добро што је отказана најављена посјета министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији, јер је и сама најава те посјете ставила Србију у компликовану позицију, саопштено је из кабинета Михајловићеве.

“Сама најава посете руског министра спољних послова Сергеја Лаврова била би компликована за Србију и за председника Александра Вучића. Трудимо се да опстанемо у енергетском, финансијском и политичком смислу у тренутку који је заиста тежак и мислим да нам је најмање потребно да се преко наших леђа решавају светска питања. Стално слушамо како су Србија у Русија највећи пријатељи. Ако су нам пријатељи, пошто говоре да јесу, онда није требало да планира да дође у овом тренутку, да не идем у ону крајност да кажем да је требало да нас замоле да им уведемо санкције.


Мислим да је добро што руски министар сада није дошао у посету Србији, и морамо да размислимо о нашем путу даље, а Србија се јасно определила за пут ка ЕУ, што је рекао и председник Вучић“, рекла је Михајловић за Јуроњуз, упитана да прокоментарише отказивање посјете Лаврова.


Танјуг / Глас Српске