ОДОБРЕНО 5,34 МИЛИОНА КМ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ БОРАЧКИХ КАТЕГОРИЈА :: Semberija INFO ::

 

ОДОБРЕНО 5,34 МИЛИОНА КМ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ БОРАЧКИХ КАТЕГОРИЈА


Foto
Управни одбор Компензационог фонда РС на данашњој 20. сједници одобрио је исплату 5,34 милиона КМ за реализацију овогодишњег програма подршке запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

Према одлуци Управног одбора, тиме ће бити прихваћене све валидне пријаве по јавном позиву Завода за запошљавање, односно средства ће бити усмјерена за подршку запошљавању и самозапошљавање за укупно 1.651 лица, саопштено је из Владе РС.

Појашњавају да је на овај начин испуњен захтјев Народне скупштине РС која је у марту ове године усвојила закључак којим се од Владе РС тражило да Акционим планом запошљавања за 2022. годину обезбиједи средства за самозапошљавање демобилисаних бораца под истим условима као и прошле године. 

Истовремено, Управни одбор одобрио је исплату 500.000 КМ за додјелу једнократне новчане помоћи од по 100 КМ за социјално угрожене борце Одбрамбено- отаџбинског рата од прве до пете категорије, старијих од 60 година. 

Такође, одобрена је исплата 18.600 КМ за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 30 бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, старијих од 65 година, а који ће, са уплатом ових доприноса, стећи законске услове за одлазак у старосну пензију. 

(Независне)