РЕГИОНАЛНЕ АКЦИЈЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА: ЗБОГ АЛКОХОЛА ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧЕНО 89 ВОЗАЧА :: Semberija INFO ::

 

РЕГИОНАЛНЕ АКЦИЈЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА: ЗБОГ АЛКОХОЛА ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧЕНО 89 ВОЗАЧА


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су у периоду од 16. до 22. маја 2022. године реализовали регионалне акције појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу учествовања у саобраћају под дејством алкохола, контролу возача „двоточкаша“ и контролу кориштења елемената пасивне безбједности.
 
Током трајања акције контролисана су 753 учесника у саобраћају, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисана су 334 учесника.
 
Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 89 возача, а пет возача задржано је лишењем слободе због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг. Због некориштења елемената пасивне безбједности санкционисано је 208 возача, током трајања акције санкционисано је и 39 возача „двоточкаша“.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.


Полицијска управа Бијељина