БРАЗИЛСКА ВОЈСКА КУПИЛА 30.000 ПИЛУЛА ВИЈАГРЕ, "НЕВИНО" ОБЈАШЊЕЊЕ НИЈЕ ПРОШЛО У ЈАВНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

БРАЗИЛСКА ВОЈСКА КУПИЛА 30.000 ПИЛУЛА ВИЈАГРЕ, "НЕВИНО" ОБЈАШЊЕЊЕ НИЈЕ ПРОШЛО У ЈАВНОСТИ


Бразилска морнарица и војно ваздухопловство су купили више од 30.000 пилула вијагре, наводећи да им је потребна за лечење пулмонарне хипертензије. Међутим, многи нису уверени да је ово објашњење истинито.

Политички противници бразилског председника Жаира Болсонара побунили су се након што је откривено да је војска купила десетине хиљада пилула против импотенције.

"Морамо да знамо зашто Болсонарова администрација троши јавни новац на куповину толиких количина вијагре", рекао је посланик Елијас Ваз.

Војска је понудила невино објашњење - овај лек се користи у лечењу пулмонарне хипертензије. Међутим, у извештају Глоба се појашњава да се купљене дозе не користе за лечење притиска, већ импотенције.

"Како се осећате када знате да плаћамо вијагру за оружане снаге. Ја се осећам импотентно", објавила је на Твитеру певачица Зелија Данкан.

Конгресмен из Рио де Жанеира Марсело Фреишо најавио је да ће тражити од тужилаштва да истражи овај случај.

"Болсонарова администрација се зафркавала око куповине вакцина против ковида, али је одобрила прескупу куповину 35.000 таблета вијагре за оружане снаге", навео је он на Твитеру.

Политичар левог центра, који планира да се кандидује на председничким изборима у октобру, Сиро Гомеш, рекао је да, иако оружане снаге заслужују поштовање, њихова одељења за набавку су усмерена на деморалисање војске.

"Осим ако су у стању да докажу да развијају неку врсту тајног оружја - способног да унесе револуцију у међународну индустрију оружја - биће тешко оправдати куповину 35.000 пилула за еректилну дисфункцију", рекао је Гомеш.
 
(РТС)