СВЕ СПРЕМНО ЗА „КАРНЕВАЛ БРОДОВА” :: Semberija INFO ::

 

СВЕ СПРЕМНО ЗА „КАРНЕВАЛ БРОДОВА”


„Буди као ријека”, поручиће у суботу својим посјетиоцима „Београдски карневал бродова” на коме ће се одржати живописни и чувени дефиле пловилица од Бранковог моста до краја Сава променаде. Осим што ће са обале моћи да се ужива у призорима декорисаних бродића, Београђани и њихови гости ће уједно уживати и у вишечасовним музичким и културним програмима.

 Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, је подсјетио да се карневал већ шест, седам година одржава на обали „Београда на води” па се јасно види и развој овог дијела града. Ове године, напоменуо је, манифестација се организује у сарадњи са тржним центром „Галерија” гдје ће се одржати дио програма, односно креативна радионица за дјецу „Буди као ријека”, као и Дан за родитељство савјетовалишта „Бебирон”.

Карневал почиње већ у 16.30 часова дефилеом Полицијског оркестра, мажореткиња и витезова „Свибора”, а најављен је и наступ младих оперских пјевача са аријама из опере „Кармен”.

У музичком дијелу програма наступиће Јелена Томашевић, Тијана Дапчевић и хор „Чаролија”, а за малишане ће бити уприличене и радионице на којима ће моћи да праве маске. Одржаће се и карневалски базар, представиће се „Венецијански карневал”, а биће ту и „Циркусфера” – перформанс на штулама.

Капетан карневалске поворке пловила Петар Антић рекао је да ће централни дио манифестације почети окупљањем бродова код Бетон хале у 18.30 часова, а дефиле ће ићи до „Газеле”.

По питању безбједности, наглашава он, уведена је нулта толеранција, неће бити толерисан алкохол, а на пловилима ће морати да буде прописан број посаде и путника.

Манифестацију ће затворити концерт групе „Тексас флад” чији је фронтмен и гитариста Ненад Златановић нагласио да им је послије хиљаду фестивалских наступа задовољство што ће свирати на ријеци јер то је амбијент у коме и музичари свакодневно уживају.