Парламентарна делегација ПУПС-а Србије у Бијељини: Ту смо да помогнемо једни другима :: Semberija INFO ::

 

Парламентарна делегација ПУПС-а Србије у Бијељини: Ту смо да помогнемо једни другима


Захвални смо нашој матици Србији за све оно што смо заједнички урадили у Бијељини, почевши од пројекта изградње ауто – пута, гдје Србија финансира већи дио трошкова изградње од Бијељине до Кузмина, па до помоћи школама при изградњи фискултурних сала, изјавио је предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић након разговора са Парламентарном делегацијом ПУПС-а Србије и потпредсједником Скупштине Србије Стефаном Кркобабићем.



„Порука са овог састанка је да смо ми Срби с обје стране Дрине јединствени и да ћемо бити јединствени у наредном периоду. Ту смо да помогнемо једни другима, а ми, са ове стране Дрине, загледани смо у Србију као нашу матицу. Због тога ова посјета има још више на значају. Србија је увијек ту да нам помогне. Видјели смо то и на примјеру вакцинације“, изјавио је Ђурђевић.

Стефан Кркобабић, потпредсједник Скупштине Србије изјавио је да је циљ  посјете Бијељини парламентарне делегације Србије и све оно што ради предсједник Србије Александар Вучић, да се покаже да је Република Српска реалност.

„То је наш главни циљ. Бићемо ту за било шта што је потребно Републици Српској. Желимо да покажемо да нисмо једни са другима само када је тешко, већ да смо овдје и када треба помоћи око реализације пројеката везаних за економију и инфраструктуру, што се тиче здравства и вакцинације. Република Српска и српски народ преко Дрине за нас је светиња“, поручио је потпредсједник Скупштине Србије Стефан Кркобабић.

Потпредсједник Скупштине града Бијељина Миленко Митровић  изразио је вјеровање да ће се сарадња наставити, те да је заједнички интерес бољи живот грађана у Републици Српској, Србији, Бијељини и Семберији, захваливши се том приликом на досадашњој помоћи коју је Србија упутила у Републику Српску. 

„Посебно се захваљујем предсједнику Србије Александру Вучићу. Надам се скорој реализацији свих пројеката који су започети, те да се Бијељина ускоро саобраћајно још боље отвори и према Србији и да наше везе буду још јаче и чвршће“, истакао је Митровић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић