Г7: КАКО ИЗВЕСТИ СВЈЕТСКУ ЕКОНОМИЈУ ИЗ КРИЗЕ? :: Semberija INFO ::

 

Г7: КАКО ИЗВЕСТИ СВЈЕТСКУ ЕКОНОМИЈУ ИЗ КРИЗЕ?


Foto: AFP
Министри финансија и шефови централних банака Г7 индустријализованих земаља данас су разговарали о томе како извести свјетску економију из кризе поводом вируса корона, саопштило је британско Министарство финансија.

Британија је овогодишњи домаћин састанака Г7 и позвала је земље да се договоре о заједничком приступу опорезивању интернет дивова до средине 2021. године, што је рок који је договорила шира група од 20 држава /Г20/.

- Министри и гувернери централних банака размијенили су мишљења о томе како најбоље обликовати фазе глобалног опоравка од пандемије, укључујући подршку радницима и предузећима у суочавању са пандемијом, истовремено осигуравајући одрживост - наводи се у саопштењу.

Италијански министар економије Роберто Гвалтијери рекао је да се Г7 обавезао на наставак координисане акције подршке економији. "Повлачење политичке подршке је преурањено“, написао је он на "Твитеру".

Британија је саопштила да су се званичници сложили да је постизање напретка у проналажењу "међународног рјешења за пореске изазове дигиталне економије" кључни приоритет.

Земље покушавају да оживе покушаје глобалног приступа опорезивању великих дигиталних компанија, од којих су многе америчке, попут Амазона и Гугла.

(СРНА)