Велика туга у Ракитну: Грађани се опростили од шест страдалих тинејџера :: Semberija INFO ::

 

Велика туга у Ракитну: Грађани се опростили од шест страдалих тинејџера


ПОСУШЈЕ - Ракитно код Посушја обавијено тугом уз море исплаканих суза данас се опростило од шест тинејџера који су у новогодишњој ноћи трагично преминули усљед гушења плином са још двоје својих вршњака који су сахрањени јуче.

Колоне тужних људи слиле су се у Ракитно до мјесне цркве Светог Ивана Крститеља како би посљедње збогом рекли Жани, Марији и Стипи Павковићу, Ивану Миличевићу, Мији Солдо и Стипи Ромићу, пише Кликс.

Мостарски бискуп Петар Палић је изговарајући молитву изнад шест бијелих ковчега казао да сви данас осјећамо своју немоћ, покушавамо пронаћи ријечи које су способне изрећи бол.

"И остајемо нијеми. Трудимо се понудити утјеху родитељима, али ништа нам не прелази преко усана. Ова патња је једноставно превелика и претешка, за родитеље и породицу. Почетак године више неће бити исти", речено је између осталог на миси у Рактину.

Бискуп је казао да цијела БиХ и регија суосјећају с породицама преминулих тинејџера.

"Умјесто ријечи, склопимо руке и рецимо Богу да помогне породицама у њиховој боли и остане с њима."

Након молитве уз јецаје ожалошћених свештеници су се с тужним поворкама упутили према мјесним гробљима гдје ће тијела шест прекинутих младости сахранити уз погребне обичаје.

Мирела Резо и Стјепан Јукић сахрањени су јуче у Посушју на мјесном гробљу Матића криж.

С неутјешним породицама, пријатељима, суграђанима и сународњацима плакао је и камен херцеговачки јер трагедију која се догодила у новогодишњој ноћи регија не памти, о чему су извјештавали и свјетски медији.

Подсјетимо да се трагедија догодила у викендици у Трибистову код Посушја гдје је преминуло осам деветнаестогодишњака усљед гушења плином.

Данас је у Федерацији БиХ проглашен Дан жалости, а одлуком Савјета министара у цијелој БиХ је 2. јануар био Дан жалости, док је Влада ЗХК прогласила тродневну жалост за 2., 3. и 4. јануар.

​Независне новине