У ритму музике за плес :: Semberija INFO ::

 

У ритму музике за плес


Удружење грађана ,,Музички умјетници Семберије” обиљежиће Свјетски дан музике концертом ,,У ритму музике за плес” на коме ће наступити полазници Музичке радионице ,,Чаролија” коју чине дјеца узраста од три до осам година.

-Наши најмлађи умјетници извешће популарне дјечје, као и забавне пјесме, а имаћемо прилику да чујемо и полазнике Школице клавира. Ове године наши млади пијанисти су освојили девет првих награда на интернационалним фестивалима. Концерт  ће се одржати у сриједу, 21. јуна у великој сали Центра за културу, са почетком у 18 часова и 30 минута.  

Свјетски дан музике почео је да се обиљежава 1982. године, на иницијативу француског министарства културе и већ пуних 40 година прославља се у више од 100 земаља свијета. Овим концертом ће се и Град Бијељина прикључити свјетским метрополама у прослави овог важног дана за музику и музичке умјетнике. Наш метод музичке едукације и ране музичке стимулације успјешно проводимо већ двије године.

Дјецу уписујемо од треће године, јер од свих даровитости музичка даровитост се испољава најраније и зато је њен стимуланс у том периоду веома значајан. Уз музичке активности подстиче се равномјеран развој лијеве и десне хемисфере мозга и долази до развоја већег броја синапси. Музиком развијамо интелектуалне способности дјеце. Научена пјесмица није циљ сам за себе, битан је процес који почиње музичком мотивацијом, проживљавањем и завршава се дјечјим музичким изражавањем. Кроз игру са пјевањем развијамо грубу и фину моторику, координацију покрета цијелог тијела, посебно координацију око-рука. Музичке радионице осмишљава и води професор клавира Наташа Собо'', прецизирано је из Удружења грађана ,,Музички умјетници Семберије''.