Преминуо доктор Кустурић :: Semberija INFO ::

 

Преминуо доктор Кустурић


Са тугом објављујемо вијест да је јутрос у Бијељини преминуо истакнути љекар наше здравствене установе, прим. др Љубиша Кустурић, бивши начелник Одјељења за гинекологију и акушерство који ће остати упамћен по професионалном, коректном и стрпљивом односу према пацијентима, колегама и другим запосленим у Болници.

Прим. др Љубиша Кустурић рођен је 28.08.1958. године у Брчком. Основну школу и гимназију завршио је у Бијељини. На Медицинском факултету у Београду дипломирао је 1982. године. Специјалистички испит положио је 26.02.1992. године у Београду и стекао звање специјалиста гинекологије и акушерства. Комора доктора медицине Републике Српске додијелила му је назив примаријус 2014. године.

Свој радни вијек започео је 1983. године у Медицинском центру „Никола Спасојевић“ Бијељина у диспанзеру за жене, а потом као љекар у гинеколошко - акушерској служби.

Од 1996. године обављао је послове шефа гинеколошко-акушерског Одјељења. У фебруару 2022. године постављен је на мјесто начелника Одјељења гдје остаје до краја свог професионалног рада.

Поред активног обављања послова специјалисте гинекологије и акушерства, прим. др Љубиша Кустурић је учествовао у организацији рада и унапређењу нових метода у свим актуелним гранама гинекологије и акушерства, као и едуковању и усавршавању новог кадра.

Колектив Болнице "Свети Врачеви" изјављује искрено саучешће породици Кустурић.

Вријеме и мјесто сахране бице накнадно објављени.


(ЈЗУ Болница "Свети Врачеви" Бијељина)