МАЛИ УГЉЕВИЧАНИ УЧЕСНИЦИ НТЦ КАМПА, ПОСЈЕТИО ИХ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

МАЛИ УГЉЕВИЧАНИ УЧЕСНИЦИ НТЦ КАМПА, ПОСЈЕТИО ИХ НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас мале Угљевичане, учеснике седмодневног кампа "Николе Тесле центра" /НТЦ/ на планини Гучево у Србији.
 
На Гучеву бораве малишани из Угљевика узраста од пет до 13 година, а све то је суфинансирала општина са 6.000 КМ.
 
Перић је истакао да је важно образовање и васпитање дјеце и да се кроз НТЦ камп малишани едукују на посебан систем образовања.
 
"Циљ нам је да што већи број дјеце прође кроз овај систем едукације. Важно је да имамо образовану и васпитану дјецу која постижу добре резултате, али и да пратимо свјетске трендове у образовању и васпитању", рекао је Перић новинарима.
 
Креатор НТЦ кампа доктор Ранко Рајовић рекао је да је суштина овог кампа у кретању, развоју моторике, комплексним покретима узбрдо и низбрдо и ротацији.
 
"Други дио радионице јесте да кроз питања дјеца размишљају. Прави циљ кампа је да уз моторику развијају и размишљање", појаснио је Рајовић.
 
Од десет најтраженијих занимања данас, Рајовић је навео да девет није постојало прије десет година, те да се из тога може закључити да се дјеца спремају за занимања која не постоје, истакао важност функционалног знања.
 
"Кроз камп смо направили да учење буде попут игре, да информације малишани добијају кроз игру и да нон стоп мисле и крећу се", додао је Рајовић.
 
НТЦ асистент Младен Стевановић из Угљевика рекао је да је из ове локалне заједнице на Гучево стигло 28 дјеце, дупло више него лани.
 
"Дјеца се играју са ластишом, лоптом, кликерима, раде колутове напријед и назад, звијезде, а таблет и мобилни телефони су ван употребе јер им нису потребни зато што добијају нешто природније и љепше", рекао је Стевановић.