СЕМБЕРИЈА ТРАНСПОРТ: АУТОБУСИ ЈОШ УВИЈЕК НЕ САОБРАЋАЈУ :: Semberija INFO ::

 

СЕМБЕРИЈА ТРАНСПОРТ: АУТОБУСИ ЈОШ УВИЈЕК НЕ САОБРАЋАЈУ


Иако је од 11. маја дозвољено успостављање градског и међуградског аутобуског саобраћаја на територији Републике Српске, аутобуси бијељинског „Семберија Транспорта“ још увијек су у гаражама, јер, како каже директор овог предузећа, Пантелија Митровић, због ограничења броја путника у аутубусима на 50 одсто, мало је ко од аутопревозника поново покренуо своје аутобусе.

„Чекамо на одлуку да се од првог јуна поново успоставе аутобуске линије према Србији, односно ишчекујемо потпуну либерализацију превоза, јер у оваквим условима не можемо функционисати. Са 80 запослених и 32 аутобуса, колико имамо на располагању, не радимо пуна два мјесеца. Највећи наш проблем је у томе што не радимо и што не остварујемо редован приход. Влада РС је обећала да ће уплатити доприносе за март и доприносе и минималне плате радницима за април. За мај су обећали да ће уплатити доприносе, док плате остају наша обавеза. Најгоре је што регистровани аутобуси тренутно леже у гаражама. До септембра неће бити ни ђачког превоза. Ми ћемо све аутобуске линије на подручју БиХ и према Србији покренути када се обезбиједе нормални услови за то, а то је, према свему судећи, први јун. Што се тиче међународних линија, вјероватно ћемо их поново успоставити након 15. јуна“, каже Митровић.
 

Митровић каже да је у овом предузећу од 11. маја само поново покренут рад ауто – школе. Све остало је још увијек на чекању.

Семберија инфо (Љ.Љ.)