Одобрена средстава за финансирање трећег, четвртог и петог покушаја вјештачке оплодње и набавку сензора за мјерење шећера за лица обољела од дијабетеса :: Semberija INFO ::

 

Одобрена средстава за финансирање трећег, четвртог и петог покушаја вјештачке оплодње и набавку сензора за мјерење шећера за лица обољела од дијабетеса


Извор: Влада Брчко дистрикта БиХ

На наставку 38. редовне сједнице Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на приједлог Одјељења за здравство и остале услуге усвојен је Програм утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ у висини од 10.260.000,00 КМ.

На приједлог истог одјељења усвојен је Програм утрошка средстава за додјелу текућег трансфера Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за финансирање трећег, четвртог и петог покушаја вјештачке оплодње у висини од 100.000,00 КМ.

Чланови Владе усвојили су и Програм утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ за трошкове трансплантације органа осигураницима Брчко дистрикта БиХ за период од 1. 1. до 31. 12. 2024. године у висини од 600.000,00 КМ.

За набавку сензора за мјерење шећера за лица обољела од дијабетеса одобрена су средства у износу од 140.000,00 КМ, за финансирање трошкова дијализе, сузбијање епидемија и слично одобрено је 50.000,00 КМ, а за трошкове набавке аку-чек тракица одобрено је 200.000,00 КМ.

Такође, усвојен је и Програм утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ намијењених за лијечење специфичних болести осигураника Брчко дистрикта БиХ ван Брчко дистрикта БиХ по препоруци Комисије ФЗО, чије лијечење није могуће у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ, нити у здравственим установама окружења са којима ФЗО Брчко дистрикта БиХ има уговор у висини од 165.000,00 КМ.

Одобрене су Смјернице за израду приједлога одлуке о утврђивању критеријума за расподјелу стамбених јединица у новоизграђеној згради припадницима АРБиХ и ХВО-а у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине.

На данашњем наставку 38. редовне сједнице разматрана је и Информација о главном транспортном цјевоводу Плазуље–Поточари и припадајућих хидротехничких објеката на захтјев Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

По окончању 38. редовне сједнице започета је и 39. редовна сједница на којој је дата сагласност на Правилник о критеријумима, висини и начину обрачуна трошкова превоза на посао и превоза с посла у Заводу за запошљавање Брчко дистрикта БиХ.