“Истичемо најбоље” Катарина Пајић из Угљевика најбоља на такмичењу рецитатора поезије на руском језику у Београду :: Semberija INFO ::

 

“Истичемо најбоље” Катарина Пајић из Угљевика најбоља на такмичењу рецитатора поезије на руском језику у Београду


Ученица Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика Катарина Пајић освојила је гран при на такмичењу рецитатора поезије на руском језику, које је одржано у Београду, а начелник општине Василије Перић данас је тим поводом новчано наградио.

Такмичење под називом "Очаравајући стихови" одржано је у Руском дому и окупило је 74 рецитатора у категорији руски као страни језик.

Катарина Пајић  освојила је 118 бодова и заслужено понијела ову ласкаву награду.

Пајићева је истакла да јој је велика част што је препозната на такмичењу али и што се успијех цијени и у општини Угљевик у којој живи.

-Сматрам да је руски језик један од најсроднијих језика нашем српском језику. Одвојено од језика не постојимо па ни језик од нас. И то је оно што нас издваја од свих живих бића јер без језика не можемо ништа да створимо-рекла је Пајевићева.

Наставница руског језика Основне школе “Алекса шантић” Катарина Радовановић која је припремила Катарину Пајић за такмичење присуствовала је данашњем пријему.

Радовановићева је изразила задовољство јер је Пајићева освојила престижну награду нагласивши да је овај успијех веома значајан за ученицу али и школу коју она похађа.

-Драго ми је прије свега због Катарине јер је свој рад и таленат показала на такмичењу али и средини у којој живи. Потрудили смо се да заједно њен таленат и рад уз моју подршку склопимо у једну лијепу причу која је дала велики резултат-рекла је Радовановићева.



Начелник Перић наградио је Катарину Пајић са 300 КМ а њену наставницу са 200 КМ.

Перић је честитао на освојеном признању истакавши да се увијек истичу они који остварајују најбоље резултате у својим областима.

-Наша потреба је да истичемо и награђујемо оне које постижу запажене резултате и промовишу нашу општину на најбољи могући начин-рекао је Перић.

Пријему су присуствовали директор Основне школе “Алекса Шантић” Владимир Ђокић, замјеник начелника Угљевика Вања Зекић, предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић, потпредсједник скупштине Недељко Марковић, начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Верица Петровић и шеф кабинета начелника Милорад Јовичић.

Такмичење у рецитовању поезије на руском језику „Очаравајући стихови“ се одржава једном годишње у оквиру програма, посвећеног Светском дану поезије и окупља ученике основних, средњих школа и гимназија.

Учесници се такмиче у неколико категорија, међу којима је и категорија за дјецу која не уче руски језик у школи.


За Семберија инфо - Младен Василић