GRAD BIJELJINA: SASTANAK PETROVIĆA I MILIČEVIĆA :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELJINA: SASTANAK PETROVIĆA I MILIČEVIĆA


У Бијељини је одржан састанак делегације општине Теслић, на челу са начелником Миланом Миличевићем и градоначелника Љубише Петровића са сарадницима. Теме разговора, између осталог, како је речено на конференцијиза новинаре, биле су посвећене проблемима локалних заједница. Градоначелник Љубиша Петровић је истакао је проблем поскупљења електричне енергије који се одражава на систем потрошње уличне расвјете.
 
-Овај проблем смо изнијели и на сједници Савеза општина и градова, јер ово је проблем свих локалних заједница у Републици Српској, како бисмо пронашли најбоља рјешења. Актуелна тема је свакако и пуњење буџеталокалних заједница, гдје смо, бар што се тиче Бијељине, доживјели пад у приходима од ПДВ-а”, рекао је Петровић  и додао да ће се сви проблем делегирати  Савезу општина и градоваРС.
Начелник Теслића Милан Миличевић је рекао да се од рјешавања ових проблема неће одустати и да ће се си проблем делегирати Савезу општина и градова.
 
-Проблеми су присутни  у свим локалним заједницама у РС, без обзира која је политичка опција у питању”, рекао је Миличевић и апеловао на Савез општина и градова РС да се проналази рјешење за наведене проблемелокалних заједница.
На питање о опозиву градоначелника Петровића, рекао је да се у СДС-у рачуна на побједу и позвао грађане да изађу на референдум и гласају по својој савјести.  
 
-Пробеми о којима смо разговарали, а које имају све локалне заједнице, можда је најбољи одговор на питање, јер се односе на дугорочне, а не краткорочне планове”, рекаоје Миличевић.