Мјештани Заира поручују: На два километра смо од центра града, а као да смо у средњем вијеку :: Semberija INFO ::

 

Мјештани Заира поручују: На два километра смо од центра града, а као да смо у средњем вијеку


Мјештани насеља Заир које се налази у Мјесној заједници Дашница окупили су се како би исказали незадовољство због неасфалтираних путева, лоше уличне расвјете и игнорисања њихових проблема од стране Градске управе Бијељина, а становник овог насеља Мирко Стајић поручио је да његове комшије имају осјећај да живе у средњем вијеку, а не у 21.


 
- Ово је пут који спаја Заир са Ковиљушама и апсурдно је да у 21. вијеку, иако се налазимо само два километра од центра града, газимо по барама и блату. Пут је у овако лошем стању јер не функционишу одводни канали, а чак нас и пошљунчавање заобиђе. Захтјеви које шаљемо Градској управи, изгледа да завршавају у некој ладици – навео је Стајић и додао да су посљедњи пут у овом дијелу града вршени одређени радови 2016. године, и то на основу донације из Федерације БиХ.


 
Предсједник Савјета Мјесне заједнице Дашница Горан Новаковић истакао је да дјеца једва успијевају да дођу чиста до школе, због блата и бара, а да их родитељи навече морају пратити јер се плаше мрака и паса луталица.
 


- Обраћао сам се Градској управи за постављање ЛЕД расвјете, али без успјеха. Ово је велика мјесна заједница, ту је насеље Интергај, зграда нове Аутобуске станице... Препуштени смо сами себи. Сматрам да Бијељини треба домаћин, а не да је води неко ко је дошао из ординације – закључио је Новаковић.