Намјерено урушавање спорта или несмотреност: Градоначелник умањио проценат фудбалерима за 4,5 одсто :: Semberija INFO ::

 

Намјерено урушавање спорта или несмотреност: Градоначелник умањио проценат фудбалерима за 4,5 одсто


Савјет за спорт Скупштине града Бијељина изненађен је сазнањем да је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић умањио проценат припадајућих буџетских средстава фудбалским колективима за чак 4,5 одсто, те оваквим потезом директно угрозио опстанак и развој најмасовнијег спорта у Семберији.
 
Овим путем желимо да подсјетимо јавност да је у прошлогодишњој Одлуци о расподјели средстава за спорт и физичку културу фудбалским колективима, који подразумијевају мушки и женски фудбал, као и футсал, припадало 57,40 процената, а у 2023. години тај износ је смањен на 52,90 одсто од планираног буџета.
 
Одборници скупштинске већине из године у годину, кроз амандманску процедуру, труде се да повећају буџет за бијељинске спортисте, што је ове године резултирало са 1.400.000 конвертибилних марака намијењених спортским колективима града Бијељина.
 
Зато нас у најмању руку чуди оваква одлука градоначелника, јер смо свјесни да је фудбал најмасовнији спорт у нашем граду, да окупља највише младих, као и да бијељински клубови и појединци из свијета фудбала имају завидан реноме кроз историју овог спорта у Семберији.
 
Још једном, желимо да истакнемо негативне посљедице које ће трпјети бијељински спорт и тренери, фудбалери и управе клубова који вриједно раде и постижу запажене резултате у Републици Српској, БиХ и регији.