Број „122“ у служби грађана двадесетчетири часа :: Semberija INFO ::

 

Број „122“ у служби грађана двадесетчетири часа


Полицијска управа Бијељина, подсјећа грађане  на бесплатан број телефона ,,122“ да је то број за хитне случајеве на који полицијски службеници запримају пријаве и у скаду са запримљеном информацијом поступају.
 
Битно је да грађани знају да уколико су оштећени прекршајем или су жртве извршења кривичног дјела, очевици тј. свједоци догађаја којим се угрожава туђа или  лична безбједност или имовина, да је позив на број ,,122“ бесплатан и представља број за брзу координацију и правовремену интервенцију полиције. Број је активан двадесетчетири часа константним дежурством полицијских службеника.
 
Позив на број ,,122“ поред тога што је бесплатан, може бити и анониман.Како би полицијски службеници правовремено реаговали битно је да грађани приликом позива на бесплатан број телефона доставе тачне и прецизне податке и одговоре на питања полицијског службеника који заприма пријаву.
 
Поред грађана који број ,,122“ позивају из потребе, свакодневно постоје и позиви оних грађана који наведени број за хитне случајеве позивају из разлога који не спадају у надлежност полиције. Ову прилику користимо да апелујемо на грађане да не злоупотребљавају и не заузимају линију, јер тиме онемогућавају правовремену реакцију и пружање помоћи и услуга грађанима којима је то заиста потребно.
 
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ 
 
Александра Марић