АТЛЕТИКА У ПРАЗНИЧНОМ РУХУ :: Semberija INFO ::

 

АТЛЕТИКА У ПРАЗНИЧНОМ РУХУ


У току је Зимски корзо, манифестација која у периоду новогодишњих и божићних празника разним садржајима забавног карактера настоји на градском тргу окупити што већи број људи. У оквиру овогодишњег издања манифестације данас је уприличена Трка Деда мразова.



Овај пут трка је била резервисана само за најмлађе тркаче са црвеним капицама. Данашње издање трке имало је четири дисциплине. Дјеца, узраста до седам година трчала су 100 метара а они који су имали између седам и десет година морали су савладати 200 метара. Нешто старији, узраста од 10 до 12 година трчали су 300 метара а "најстарији" данашњи Деда мразови, са годинама између 12 и 14 трчали су 400 метара.



Одзив учесника је био велики, о чему довољно свједочи податак да је свих 500 стартних бројева преузето у року од неколико минута. Након што би група завршила своју трку све учеснике у тој дисциплини код јелке је чекао прави, велики Деда Мраз. И поклони, наравно.

Суорганизатор данашње Трке малих Деда мразова била је Хуманитарна организација "Срби за Србе". Представници ове организације су искористили прилику и позвали окупљене да својим прилозима помогну лијечење осмогодишње Анастаије Лакић из Бијељине.


Семберија инфо