Бијељина: Током регионалне акције 57 возача искључено из саобраћаја због вожње под дејством алкохола :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Током регионалне акције 57 возача искључено из саобраћаја због вожње под дејством алкохола


Полицијска управа Бијељина је у периоду од 16.12. до 21.12.2022. године организовала и спровела регионалну акцију усмјерену на контролу поштивања ,,односа возач-пјешак“, контролу кориштења елемената пасивне безбједности и контролу возача под дејством алкохола, а све у циљу превенције саобраћајних незгода у којима учеству пјешаци као и возачи под дејством алкохола.
 
Током акције контролисано је 411 учесника у саобраћају, при чему је 56 учесника санкционисано због непоштивања ,,односа возач-пјешак“ од чега два пјешака и 54 возача.
 
Због вожње у алкохолисаном стању из саобраћаја је искључено 57 возача.Слободе је лишено шест возача због вожње у концентрацији од преко 1,5 г/кг алкохола у организму. Током трајања акције три  возача су искључена из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоативних супстанци. 
 
Полицијска управа Бијељина апелује на све учеснике у саобраћају, да поштују саобраћајне прописе и правила, као и да не учеству у саобраћају под дејством алкохола и психоативних супстанци.
 
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ 
 
Александра Марић