БОЛНИЦА ”СВЕТИ ВРАЧЕВИ” : ПРИЈЕМ ЗА ВОЛОНТЕРЕ ЦРВЕНОГ КРСТА :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА ”СВЕТИ ВРАЧЕВИ” : ПРИЈЕМ ЗА ВОЛОНТЕРЕ ЦРВЕНОГ КРСТА


Foto: Semberija info
Директор Болнице “Свети Врачеви” проф. др ЗлаткоМаксимовић, организовао је данас пријем за волонтере Градске организације Црвног крста Бијељина, који су недавно на републичком
такмичењу у пружању прве помоћи на Палама, освојили прво мјесто.



-Наша порука волонтерима  је да треба учити и само учити јер је знање инвестиција која се увијек исплати. Пружањем прве помоћи, волонтери Црвног крста, помажу и здравственом систему Републике Српске јер  нема ништа важније него знати спасити људски живот. Вјерујем да је то препознала и шира друштвена заједница и да ће  подржати овакве активности, јер имати прваке у нашем граду, а нема већег богатства од тога”, нагласио је Максимовић.

Леонора Митровић , члан побједничке екипе  ГО Црвног крста Бијељина изразила  је понос поводом оствареног резултата и  позвала све заинтересоване да се придруже волонтерима Црвеног крста.



-Такмичење се састојало од четири радна полигона, гдје су биле симулиране различите повреде које смо ми санирали и дали све од себе да то што боље урадимо. Сав тај труд се исплатио и пласирали смо се на државно такмичење које ће се ускоро одржати. Драго нам је због постигнутог резултата али нам је исто тако  драго, што ћемо то стечено знање моћи да примјенимо у стварном животу. Сви који желе да волонтирају, без обзира на узраст, овом приликом позивам да се придруже нашој организацији и да учествују у различитим акцијама које Црвени крст организује” , рекла је Митровићева.



Пружање прве помоћи подразумијева збрињавање повреда и спасавање људских живота у свакодневним и кризним ситуацијама прије стизања стручне помоћи.

(Семберија инфо)