Служба за радиолошку и ултразвучну дијагностику Дома здравља Бијељина: Богатији за савремени дигитални мобилни РТГ уређај :: Semberija INFO ::

 

Служба за радиолошку и ултразвучну дијагностику Дома здравља Бијељина: Богатији за савремени дигитални мобилни РТГ уређај


ЈЗУ Дому здравља Бијељина данас је уручен савремени дигитални мобилни РТГ уређај  који је донација Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске у оквиру  „Хитног пројекта ковид 19“ ког финансира Свјетска банка.

Вриједност РТГ уређаја износи 116.649 конвертибилних марака и веома је важна донација за Дом Здравља Бијељина, али и за све грађане  Семберије и Бијељине, као и за кориснике услуга домова здравља Лопаре и Угљевик, те два приватна специјалистичка центра породичне медицине -„С – медико“ и „Кућа здравља“.



Примаријус др Данијела Ђукин, директорка Дома здравља Бијељина, истакла је да је ово важна донација за Дом здравља и да су јако срећни што су оплеменили Радиолошку службу новим апаратом.
- Од  како се појавио ковид на овим просторима Радиолошка служба је, са начелницом  др Јелом Алексић, обављала око стотину снимака дневно из разлога јер домови здравља Лопаре и Угљевик немају Радиолошку службу, као ни приватни Специјалистички центар породичне медицине „С – медико“.  За ове двије и по године у Радиолошкој служби Дома здравља Бијељина  урађено је око 26.000 снимака на годишњем нивоу, прегледано и описано. Јако сам поносна на овај пројекат и на институције Владе РС  које су препознале ко је најтежи дио посла носио на својим леђима пуне двије и по године. У медицини, сваке године имате нешто ново, дигитализује се и поправља, а апарати које смо ми имали у задње двије и по године су истрошени, јер се радило се 24 часа током цијеле седмице“, истакла је др Ђукин.


Семберија инфо - С. Јовановић