ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ БИЈЕЉИНА, УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ :: Semberija INFO ::

 

ПЕДАГОШКИ ФАКУЛТЕТ БИЈЕЉИНА, УНИВЕРЗИТЕТ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ


Foto: Semberija info
На Педагошком факултету у Бијељини, данас су додјељене дипломе и одржана 24. по реду свечана промоција за 113  студената, првог и другог циклуса студија.

Далибор Стевић, декан Педагошкг факултета у Бијељини, рекао је да су након паузе, која се десила због пандемије корона вируса поново у прилици, да уз свечану академију додјеле дипломе.



-Као декан и дугогогодишњи професор ове установе, поносан сам на наше студенте и успијехе које чине након завршетка студија. Нису само видљиви у струци, него је широка „лепеза“ гдје наши студенти учествују и доприносе развоју нашег друштва. Овим путем им честитам и желим да диплому коју данас свечано добијају на прави начин „искористе“ и да оно што су научили на нашем факултету, пренесу на генерације дјеце са којима ће радити, а да дјеца са којом ће радити буду добри и квалитетни људи, који ће носити наше друштво“, истакао је декан Стевић.

Професор др Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву рекао је да је за запослена на Универзитету у Источном Сарајеву данас радостан, али и поносан дан.



-Данас Републици Српској, нашем народу дарујемо још једну генерацију студената, који су своје знање и образовање стицали на Педагошком факултету, односно Универзитету у Источном Сарајеву. Ако се слава једног Универзитета, односно једне институције заснива на успијеху и слави њихових студената, ми се радујемо и сигурни смо да ће студенти које данас промовишемо бити најбољи промотери овог Универзитета“, истакао је Милан Кулић, ректор.

Петар Ђокић, Министар енергетике и рударства у Влади РС изразио је радост и велику част због присуства на промоцији студената Педагошког факултета у Бијељини.



-Влада РС, посебно је у претходних неколико година давала изузетно значајну подршку развоју Универзитета у Источном Сарајеву, а резултати су видљиви. Резултати које  Универзитет у цјелини са свим својим факултетима на различитим локацијама у РС остварује су импресивни. Они су од изузетно велике вриједности и од посебног значаја за РС, јер се ствара  нови кадар, онај кадар, који ће у будућности бити у функцији да носи укупан друштвени развој РС и на тај начин допринесе квалитету живота у заједници“, казао је министар Ђокић и додао да Влада РС веома упорна и истрајна у својим активностима, да побољша све активности у систему високог, средњег, основног и предшколског образовања и васпитања и да ће тако бити и у наредном периоду.

Срђан Тодоровић, директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС рекао је да је Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС на иницијативу декана Педагошког факултета, Далибора Стевића и ректора Универзитета у Источном Сарајеву, Милана Кулића започео реализацију два пројекта „Енергетске обнове и повећања енергетске ефикасности“ на објектима Педагошког факултета у Бијељини и Технолошког факултета у Зворнику.

(Семберија инфо)